WEB BLOG
this site the web

(Perempuan) Sifat Perempuan Yang Ditakuti



Oh, entri ini khas buat lelaki yang masih bujang. Anda pasti pernah merasakan semua ini!

Dia Tahu Semuanya

Ada perkara-perkara yang kita sembunyikan dari si dia, tentang hal-hal peribadi, keadaan sekeliling kita – disebabkan bukannya 24 berkepit (kalau dah kahwin itu lainlah). Akan tetapi dia tahu serba-serbi tentang kita! Pelikkan?
Penyelesaian: Tanyalah si dia tanpa paksaan. Perempuan tak suka dipaksa. Mungkin kita memberitahu si dia dan terlupa akan perkara tersebut, mungkin juga dia mengorek rahsia dari kawan-kawan kita.

Dia Berkenalan Dengan Sahabat Dan Keluarga Anda Tanpa Pengetahuan Anda.

Kita mungkin segan untuk memperkenalkan si dia kepada kawan-kawan kita dan keluarga kerana perhubungan itu masih baru lagi dan tidak tahu sejauh mana perhubungan anda dengan si dia. Tiba-tiba ada ahli keluarga kita bertanya, “Bila nak bawa gadis jumpa kitaorang?”. Mesti macam nak gugur jantung tu!
Penyelesaian: Perkara yang penting kamu kena lakukan, bataskan perhubungan itu. Cuba tanya/korek-korek dari sesiapa yang pernah berbicara dengannya tentang apa yang dia tahu. Kalau tanya pada si dia, mungkin dia tidak akan jujur. 

Dia Bertindak Sebagai Pembantu Peribadi Anda

Setiap perkara yang kita nak lakukan, haruslah meminta pendapat si dia. Bak kata orang putih, “Queen Control”-lah tu! Nak kemana-mana pun haruslah bawa si dia, kalau dah jadi bini pun, takkanlah nak lepak dengan kawan-kawan di kedai kopi pun tak boleh kan?

Penyelesaian: Kadang-kadang kita terpaksa abaikan si dia, bukannya tak sayang tapi kita memerlukan masa untuk kita juga. Hidup ini bukanlah dengan dia sahaja. Siapa kita tanpa kawan-kawan?

Dia Tahu Semua Katalaluan Akaun Anda

Dari Facebook, Twitter, Email hinggalah ke akaun bank (CIMBClick, Maybank2u) anda akan tetapi dia susah nak bagi dia punya password. Kadang-kadang kita terima email/komen dari kawan-kawan yang bergurau, tetapi si dia menganggap perkara itu begitu serius hingga dapat menyebabkan perhubungan tergugat sedikit.

Penyelesaian: Tukar sahaja segala katalaluan itu, jika ditanya, katakan kamu tidak tahu tetapi ini bukanlah jalan penyelesaian kerana masalah seterusnya akan timbul yakni, merajuk. Gunakan ayat-ayat berbunga untuk memujuknya kembali. Tenangkan dia, lama-kelamaan dia akan malas untuk ambil kira perkara itu.

Si Dia Muncul Tiba-Tiba Di Tempat Yang Tak Sepatutnya

Kedai mamak merupakan tempat untuk kita melepak bersama kawan-kawan dan secara tiba-tiba si dia datang mengejut. Walaupun tak buat salah, mesti jadi menggelabah sebentar.

Penyelesaian: Katakan pada si dia yang anda tak suka dia datang secara mengejut. Katakan padanya, “Aku bukannya lelaki seperti dalam lagu Kantoi”.


Kesimpulannya, sayang pada dia tak bermaksud hidup ini hanya untuk dia. 24 jam bersama dengannya, wang anda wang dia, dan wang dia wang dia (paham?). Lainlah kalau dah berumah tangga!
 

2 ulasan:

shima berkata...

2 bukan yg ditakuti tapi bt sifat pmpuan yg lelaki rasa menyampah ... eeee..... what ever....

haziQah berkata...

wahaha mcm terasa nya..tp dia x tahu pon sy buat sume ni hehe

Catat Ulasan

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies